Psi

Psi in pasji mladički

Do 4 Kg – ½ čajne žličke = 2,5ml 1-3x dnevno;
4-15 Kg – 1 čajna žlička = 5 ml 1-3x dnevno;
15-30 Kg – 1 zvrhano čajno žličko = 10 ml 1-3x dnevno;
Nad 30 Kg - 1 jušna žlica = 15 ml 1-3x dnevno.

Aplicirajte direktno v ustno votlino (s pomočjo plastične brizge), ali pa EnteroZoo® zmešajte v hrano ali vodo. Sesnim mladičem se lahko gel aplicira preko hranilne sonde direktno v želodec. Primerno tudi za breje in doječe psice, ter mladičke od skotitve naprej.


Akutna driska in EnteroZoo®

Prvo doziranje - začnite z dvojnim odmerkom (dvakratna količina predpisane doze), kateremu naj sledi enkratni odmerek ob vsakem odvajanju. Ko se driska ustavi, je priporočljivo dajati EnteroZoo® še 3. dni po standardnih navodilih glede na težo.

Želodčne in črevesna razjede in EnteroZoo®
Eno standardno doziranje vsaj 3x dnevno v obdobju 10-14 dni.

Hude zastrupitve ali intoksikacije in EnteroZoo®
Prvo diziranje - dve standardni doziranji, nato po eno standardno doziranje vsako uro, skupaj 24 ur.

Kožne težave in EnteroZoo®
Eno standardno doziranje 3x dnevno v obdobju 1 meseca ali dlje. V primeru atopij je priporočljivo, da se izdelek prične dajati 14. dni pred pojavom alergena v okolju. V primeru neprekinjene izpostavljenosti alergenom je priporočljivo jemanje izdelka ves čas izpostavljenosti in še 2-3 tedne po tem.NASVET: EnteroZoo® ne sme manjkati v prvi pomoči za vašega psa, še posebej v poletnih mesecih, ko potujete na morje. Pitje slane vode pogosto povzroči drisko in druge prebavne motnje (bruhanje). EnteroZoo® je izredno učinkovit pri zaustavljanju te vrste.
Uporaba

Priporočljivo je, da se EnteroZOO zaužije ob prvih znakih bolezni ali zastrupitvi. Velika prednost izdelka EnteroZOO pri uporabi v veterini je, da je brez okusa in vonja (brez dodanih arom). Zaradi teh lastnosti ga živali zaužijejo brez težav. Izdelek se zelo enostavno dozira; apliciramo direktno v gobček/kljun (s plastično brizgo), vmešamo v hrano, krmilo, posladek ali pitno vodo. EnteroZOO se zaužije trikrat dnevno. Splošno doziranje: 1 čajna žlička=5 g=½ vrečke=5 ml, 1 zvrhana čajna žlička=10 g=1 vrečka=10 ml, 1 jušna žlica=15 g=1 ½ vrečke=15 ml. EnteroZOO se ne absorbira in je popolnoma varen tudi ob nenamernem zaužitju prevelikega odmerka. EnteroZOO lahko uživajo tudi zdrave živali za krepitev imunskega sistema, saj pripomore k večji odpornosti telesa in izboljšanemu zdravju živali.

Na voljo v vseh veterinarskih klinikah in bolnica v Sloveniji in v nekaterih lekarnah v Sloveniji.
© 2018 EnteroZOO Slovenija. Vse pravice pridržane.