Mačke

Mačke in mladički

Do 2 Kg – ½ čajne žličke = 2,5 ml 1-3x dnevno;
Nad 2 Kg – 1 čajno žličko = 5 ml 1-3x dnevno;

EnteroZoo® dozirajte direktno v ustno votlino (s pomočjo plastične brizge), ali zmešajte v hrano.
Sesnim mladičem se lahko gel aplicira preko hranilne sonde direktno v želodec.
Primerno tudi za breje in doječe mačke, ter mladičke od skotitve naprej.

Akutna driska in EnteroZoo®
Prvo doziranje - začnite z dvojnim odmerkom (dvakratna količina predpisane doze), kateremu naj sledi enkratni odmerek ob vsakem odvajanju. Ko se driska ustavi, je priporočljivo dajati EnteroZOO® še 3. dni po standardnih navodilih glede na težo.

Hude zastrupitve ali intoksikacije in EnteroZoo®
Prvo doziranje - dve standardni doziranji, nato po eno standardno doziranje vsako uro, skupaj 24 ur.

Kožni nanos in EnteroZoo®
EnteroZoo® se lahko uporablja tudi na prizadetih predelih kože v primeru okužb, ekcemov, alergijskih kožnih reakcij, poškodb kože ipd. Nanesite debelo plast gela na prizadeto območje. Ko se posuši, se gel sam odlušči. Preprečite, da žival prizadeta mesta liže. Priporočamo kombiniranje uporabe: peroralno (v ustno votlino) in zunanjo (nanos na kožo).
Ker EnteroZoo® ne vsebuje alkohola, nanos na rano ni pekoč.

NASVET: Pri zdravljenju mikrosporije ob kopanju z Imaverolom, aplicirajte EnteroZoo® 3x dnevno glede na težo živali. 


Uporaba

Priporočljivo je, da se EnteroZOO zaužije ob prvih znakih bolezni ali zastrupitvi. Velika prednost izdelka EnteroZOO pri uporabi v veterini je, da je brez okusa in vonja (brez dodanih arom). Zaradi teh lastnosti ga živali zaužijejo brez težav. Izdelek se zelo enostavno dozira; apliciramo direktno v gobček/kljun (s plastično brizgo), vmešamo v hrano, krmilo, posladek ali pitno vodo. EnteroZOO se zaužije trikrat dnevno. Splošno doziranje: 1 čajna žlička=5 g=½ vrečke=5 ml, 1 zvrhana čajna žlička=10 g=1 vrečka=10 ml, 1 jušna žlica=15 g=1 ½ vrečke=15 ml. EnteroZOO se ne absorbira in je popolnoma varen tudi ob nenamernem zaužitju prevelikega odmerka. EnteroZOO lahko uživajo tudi zdrave živali za krepitev imunskega sistema, saj pripomore k večji odpornosti telesa in izboljšanemu zdravju živali.

Na voljo v vseh veterinarskih klinikah in bolnica v Sloveniji in v nekaterih lekarnah v Sloveniji.
© 2018 EnteroZOO Slovenija. Vse pravice pridržane.