Kaj je EnteroZOO

Blaži potek akutnih, kroničnih in infekcijskih drisk, zastrupitev in alergijskih bolezni (atopij)

EnteroZOO® je enterosorbent nove generacije. Na voljo je v treh različnih pakiranjih: Vrečke (15 vrečk po 10g), Tuba (100g) in Lonček (450g). Hitro in učinkovito odpravlja vzroke in simptome drisk povzročenih zaradi virusnih in bakterijskih vplivov. EnteroZOO® med prehodom skozi prebavni trakt veže in iz organizma odstrani bakterije, viruse, strupene snovi, alergene, težke kovine, bilirubin, sečnino in kreatinin. Zaradi posebne strukture gela je vezava selektivna in ne vpliva na absorbcijo vitaminov, mineralov, mikro- in makroelementov. Poleg razstrupljevalnih lastnosti je izdelek učinkovit tudi pri alergijskih obolenjih. Umirja pordelo in srbečo kožo, kraste po koži, zmanjšuje neprijeten vonj kože in umirja izrazito mastno kožo. EnteroZOO ® se na koži lahko uporablja tudi kot lokalni nanos. 
Uporablja se za podporo pri zdravljenju z antibiotiki

Uživanje antibiotikov poleg zdravilnih učinkov velikokrat poruši normalno črevesno mikrofloro oz. celo povzroči poškodbe prebavil. Priporočljivo je, da žival EnteroZOO® dobiva ves čas tekom jemanja antibiotika, saj EnteroZOO® zaščiti sluznico želodca in črevesja (na sluznici tvori zaščitni film), poleg tega pa prepreči porušitev črevesne mikroflore.

Žival naj EnteroZOO® dobi 1-2 uri pred ali po zaužitem antibiotiku (na ta način EnteroZOO® ne bo vsrkal zdravilnih učinkovin antibiotika).

Pospešuje celjenje ran

EnteroZOO® se živalim ne daje samo peroralno, ampak ga lahko nanesemo tudi eksterno na kožo živali. Ob poškodbah kože, odrgninah in globjih ranah na prizadeto mesto enostavno nanesite debelejši sloj izdelka EnteroZOO® in počakajte, da se ta posuši, nato pa gel enostavno odluščite. Preprečite, da si žival rano liže.

Velika prednost izdelka EnteroZOO® pri nanašanju na rane je, da ne vsebuje alkohola in je zato nanos na rano popolnoma nepekoč.

Razstruplja telo

EnteroZOO®deluje selektivno in ima visoke absorpcijske zmogljivosti. Na svojo površino veže strupene snovi srednje molekulske mase, patogene bakterije in njihove razpadne produkte, ter toksine. Ne vpliva na adsorpcijo mikroelementov, kalcija, vitaminov in drugih telesu koristnih snovi.

Prečistite organizem vašega hišnega ljubljenčka in poskrbite, da bo bolj zdrav, vitalen in varen pred škodljivimi zunanjimi vplivi. Le trije odmerki dnevno v obdobju 14-ih dni so potrebni, da bo EnteroZOO® iz telesa vašega hišnega ljubljenčka odpravil škodljive in strupene snovi in okrepil imunski sistem, ter bistveno izboljšal splošno počutje vaše živali.


Nasvet pri razstrupljanju
: V primeru, da doziranje izdelka EnteroZOO® ne morete razporediti 3-krat dnevno, lahko celotni dnevni odmerek (3 doziranja) vaš hišni ljubljenček zaužije v 1-kratnem vnosu (npr. pred spanjem).Odpravlja prebavne motnje

EnteroZOO® bo hitro in učinkovito odpravil ali pa ublažil potek različnih prebavnih motenj.


Edinstvenost

EnteroZOO® je najinovativnejši enterosorbent na tržišču. Je brez vonja in okusa, živali pa ga rade zaužijejo.

  • EnteroZOO® pretežno adsorbira strupene snovi in ne povzroča pomanjkanje makro- in mikro hranil ter vitaminov.
  • EnteroZOO® učinkuje takoj po zaužitju, saj je zaradi svoje strukture takoj pripravljen za sorpcijo. Zaradi hidrofobne strukture nase ne veže vode in zato ne povzroča zaprtja. Enterosorbenti v trdih farmacevtskih oblikah (praški, tablete, kapsule) imajo pore, ki vsebujejo zrak, ta pa ovira absorpcijo. Poleg tega večina teh preparatov adsorbira neselektivno (torej tudi mikro- in makroelemente, vitamine in minerale).
  • EnteroZOO® ima gelu podobno strukturo. Ne poškoduje sluznice prebavil. Nad sluznico naredi zaščitno plast in jo tako ščiti pred dražečimi in strupenimi snovmi ter spodbuja njeno regeneracijo.
  • EnteroZOO® zaradi svoje gelaste strukture enostavno vmešamo v hrano ali pitno vodo.
  • EnteroZOO® veže patogene mikroorganizme in njihove toksine in jih odstrani iz črevesja bolj učinkovito kot drugi enterosorbenti. Ne uničuje naravne črevesne mikroflore, ampak pomaga pri njeni obnovi. Bakterije normalne črevesne flore imajo veliko afiniteto do enterocitnih receptorjev in so nanje tesno vezane. Patogene bakterije nimajo te lastnosti, zato se drugače vežejo na površino črevesja. Privlak med površino EnteroZOO® in patogeno bakterijo je močnejši in hitrejši, kot pa vezava patogene bakterije na površino črevesja, zato EnteroZOO® učinkovito veže patogene bakterije in njihove razpadne produkte na svojo površino.
  • EnteroZOO® je edini enterosorbent, ki ni kontraindiciran pri črevesnih razjedah in vnetnih črevesnih boleznih. Sluznico zaščiti in omogoča hitrejšo obnovo.
Na voljo v vseh veterinarskih klinikah in bolnica v Sloveniji in v nekaterih lekarnah v Sloveniji.
© 2018 EnteroZOO Slovenija. Vse pravice pridržane.